Crèmerie Jerome
De referentie in Lier
Cremerie Jerome is de referentie in Lier en omstreken voor vers melkijs dat ter plaatse wordt gepasteuriseerd door middel van vers geleverde rauwe koeienmelk. U kan hier eveneens terecht voor verschillende soorten ijs en biscuit taarten, pannenkoeken, Brusselse wafels, croque monsieurs en huisgemaakte koeken - alles wordt hier dagelijks vers bereid.
Ruim aanbod
Crèmerie Jerome staat garant voor authentieke en verse producten. Wij hebben een ruim aanbod en daarom kan ons dagelijks aanbod variëren of enkel voorradig zijn seizoensgebonden.
Wij bieden verschillende smaken ijs aan en hier is een ruime keuze uit meer dan 20 soorten ijstaartjes die ook worden voorzien voor Take-away.
Onze geschiedenis
-
1936
Jerome Verschoren en echtgenote Anna Verhulsel starten een bescheiden snoep- en fruitwinkeltje naast bioscoop ‘Rubens’ aan de toenmalige Lisper Nieuweland - nu Frederik Peltzerstraat - in Lier. In mei van datzelfde jaar wordt enige dochter Angèle geboren.
-
1938
Jerome ontwerpt een eigen melkijs recept dat met de hand gedraaid wordt. Blokken ijs worden per fiets aangevoerd uit de ijskelders van firma D’Heldt op de grens met Emblem. Een eerste verbruikszaaltje met 3 tafels wordt ingericht.
-
1940-1945
Tijdens de oorlogsjaren overleeft de kleine Cremerie. Koekjes worden zelf gebakken en de noodzakelijke melk en grondstoffen werden op Belgische manier gesmokkeld.
-
1945-1954
Na-oorlogse ontwikkeling en groei: De intrede van de befaamde ‘Frisco’ op de sportvelden van Lierse en Lyra, installatie van de eerste ijsmachine en uitbreiding van de verbruikszaal.
-
1956
Dochter Angèle huwt met Martin Van de Velde die samen in de zaak treden. De voetbalverkoop wordt opgegeven want de Cremerie zelf – ondertussen uitgegroeid tot een begrip in de regio Lier - slorpt alle energie op. De verbruikszaal wordt verder uitgebreid naar de belendende panden.
-
1977
Met zoon Luc Van de Velde, geschoold banketbakker, treedt de derde generatie aan. Uitbreiding in de diepte om plaats te maken voor een volwaardige bakkerij. Er kan nu een volledig gamma aangeboden worden: van melkijs via pannenkoeken en wafels tot het fijnste gebak, alles bereid in eigen huis door eigen mensen.
-
1986
De crèmerie bestaat 50 jaar. Ondertussen runt de derde generatie crèmerie Jerome succesvol verder…
-
1988
Johan Rens neemt crèmerie Jerome over en zorgt meteen voor een nieuwe impuls. Zo wordt het volledige interieur onder handen genomen. En dit gaat niet onopgemerkt voorbij.
-
2010
Nieuwe eigenaar en uitbater Tatjana Joostens behoudt het specifieke concept en authentieke karakter van de Cremerie. Innovaties en nieuwe mogelijkheden worden geleidelijk en doordacht ingepast zonder te raken aan de originele recepturen.
-
2016
Crèmerie Jerome mag nog maar eens de kaarsjes uitblazen. 80 jaar bestaan deze keer! En niet alleen deze verjaardag zorgt voor een reden om te vieren, ook het aantal verkochte ijstaarten zorgt voor een ongezien record ten huize Jerome.
-
2024
Kersverse en nieuwe uitbaters Kathleen De Vlieger & Jou Verschooten nemen de zaak Jerome over. Vol gedrevenheid en passie geven zij het beste van zichzelf en zetten het bestaan van Cremerie Jerome verder.